EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският пазар – приоритет за Oracle

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският пазар – приоритет за Oracle

mail13:50 | 10.11.2011прегледи 693 коментарикоментари 0


София е един от близо трийсетте града от Централна и Източна Европа, Близък изток и Африка, в които Oracle представя най-новите си решения и продукти веднага след световната им премиера на Oracle OpenWorld 2011 преди няколко седмици в Сан Франциско, САЩ. Над 250 ръководители на компании, експерти, разработчици и представители на академичната общност участваха в Oracle Day 2011 – най-значимия годишен форум на компанията в България. Тук бяха Гюркхан Калелиоглу, вицепрезидент на Oracle за Югоизточна Европа и Централна Азия и Жан Клод Мишака, вицепрезидент на Oracle Fusion Middleware за Източна Европа и държавите от ОНД.
„Развитието на пазара в България и региона е един от ключовите приоритети на компанията ни за следващите пет години. Развиващите се пазари, какъвто е и българския, се очаква да генерират 2/3 от световния икономическия растеж през следващите години. Ето защо целта на Oracle е да покажем как силата на опростените ИТ може да бъде двигател на иновациите в бизнеса .” , каза Гюркхан Калелиоглу, който работи в Oracle от 1995 г. и има над 23-годишен опит в ИТ сферата:
Според световната анализаторска компания Gartner 71% от компаниите в света твърдят, че иновациите са водещ фактор за конкурентноспособността. Факт е, че водещите компании използват ИТ, за да създават иновации. В същото време, отново според Gartner 70 – 90% от компаниите не използват целия потенциал на ИТ. Нещо повече, през 2010г. разпределението на ИТ разходите на фирмите е: 64% за функциониране на бизнеса, 20% за растеж и 16% за трансформация, твърдят от Gartner.
Специално за българската аудитория в София Жан Клод Мишака демонстрира решенията на Oracle за опростяване на ИТ, сред които e първият изграден от Oracle
цялостен софтуерен и хардуерен пакет, който включва в едно съвместими приложения, middleware и бази данни, операционни системи и виртуални машини, сървъри и решения.
Участниците във Oracle Day 2011 имаха възможност да посетят специализирани панели, на които бяха дискутирани най-новите решения на Oracle за публичен и частен облак, управление на бази данни, CRM и най-добрите практики за внедряване на напълно интегриран хардуерен и софтуерен пакет. На събитието в София беше представена подробна информация за цялостно интегрирани и отворени бизнес приложения на Oracle, за основните технологии на компанията, както и за Oracle Fusion Middleware решения.

 


Тагове: Oracle, България
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047