EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският интерес е по-важен за българите от руския

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският интерес е по-важен за българите от руския

mail19:00 | 28.08.2009прегледи 428 коментарикоментари 0


Бойко Борисов е заявил необходимост от деклариране на гаранции и конкретизиране на детайли по българо – руските енергийни проекти в хода на разговора си с премиера на Русия, Владимир Путин, стана ясно от участието на българския министър - председател в предаването на Нова телевизия „Здравей България”.
По отношение на проекта за изграждането на АЕЦ „Белене” Борисов подчерта, че за страната ни е особено важно колко ще струва изграждането на централата, а също и каква е гаранцията, че предоставяните от Русия реактори ще работят и след 20 години. „Защото вече в България имаме прецедент, абсолютно работещи реактори – 3-ти и 4-ти, с решение на комисията се замразиха. Ами, ако това стане, след като дадем примерно 10 милиарда евро, работят следващите 10 или 15 години тези реактори и пак дойдат да им ги затворят на нашите деца тези реактори” – каза в предаването на Нова телевизия Бойко Борисов.
По проекта АЕЦ „Белене” се обмисля и сътрудничество и с други страни, освен Русия, като например Германия и Италия, защото „българският интерес е по-важен за българите от руския...” - коментира още Борисов.
По отношение на изграждането на газопровода „Бургас-Алекнадропулис” премиерът подчерта, че е необходимо от руската страна да се поеме 100 – процентна гаранция за екологична съобразност на проекта. Той подчерта, че е необходимо екологично съобразени технологии да бъдат представени на обществото.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg