EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският бизнес на "Рио +20"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският бизнес на "Рио +20"

mail10:00 | 22.02.2012прегледи 1172 коментарикоментари 0


Това стана ясно по време на състоялата се днес Годишна среща на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. „Българските компании ще участват активно в подготовката и последващото разпространение на резултатите от международната Конференция на ООН за устойчиво развитие „Рио +20”, която ще се проведе от 15 до 22 юни в Рио де Жанейро, Бразилия. Нещо повече, Българската мрежа планира да проведе единственото национално събитие на място, на което ще представи не само българския опит, но и този на компаниите от региона.”, заяви Огнян Траянов, член и собственик на „ТехноЛогика” ЕАД
Повече от 70 участници и гости на събитието обсъждаха възможностите за споделяне на философията на устойчивото развитие и корпоративната социална отговорност в отделните индустрии и активното включване на малките и средни предприятия в дейностите на Глобалния договор.
Сашо Дончев, Председател на организацията и изпълнителен директор на „Овергаз Инк.” АД, призова всички присъстващи „да намерят поне още един съмишленик до следващата среща на Мрежата”. Събитието бе съпътствано с фотоизложба „Корпоративната социална отговорност в действие”, в която компаниите представиха своите проекти за 2011 година.
*Както е известно, на 6 май 2011 година лично Генералният секретар на ООН, г-н Бан Ки-мун, подписа меморандума за управление на Българската мрежата на Глобалния договор, с което постави началото на първата в света самостоятелна организация, която възприема и защитава принципите на Международната асамблея.
Глобалният договор е доброволна инициатива, обединяваща търговски дружества, агенции на ООН, бизнес и неправителствени организации в истински глобален форум в подкрепа на устойчивия растеж и гражданската отговорност, водени от посветени и съзидателни бизнес лидери. На 31 януари 1999 г. по време на Световния икономически форум в Давос бившия генерален секретар на ООН Кофи Анан отправи предизвикателство към световните бизнес лидери да възприемат и приложат в своята сфера на влияние група всеобщи принципи.
Десетте принципа на инициативата Глобален договор са насочени към прилагане на отговорни бизнес практики в сферата на правата на човека, трудовите норми, опазването на околната среда и борбата с корупцията.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158