EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българските цигари без увеличение до края на 2009

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българските цигари без увеличение до края на 2009

mail14:52 | 10.07.2009прегледи 956 коментарикоментари 0


smoking1Не се предвижда увеличаване на цените на българските марки цигари на „Булгартабак” до края на годината, съобщи за Агенция „Фокус” изпълнителният директор на холдинга Иван Биларев.
Изследвания на пазара сочат, че най-купуваната марка български цигари е „Виктори”. Това обаче не е причина да бъде повишена цената й, коментира още Биларев.
„Ние сме в остра конкурентна борба с марки в този ценови сегмент. На този етап не обсъждаме увеличение на цената”, посочи той. От „Булгартабак” правят разчетите си на база на същите цени до края на годината, но ще изчакат и финансовите резултати за полугодието.
Спад има като цяло на бандеролния пазар, отчитат от холдинга. По думите на Иван Биларев - новите цени винаги водят проблем за продажбите. Към края на юли ще има ясна картина за това какъв е спадът.
„Истината е, че доста голям период има напасване към новите цени. Знаете, минахме и през междинни цени, за да не бъде шоково увеличението. В същото време всички конкуренти непрекъснато променят цените на една или друга марка в зависимост от позициите си на пазара и от финансовото си състояние. Така или иначе има един период на големия сътресения на самия пазар по отношение на структурата на марките на пазара”, каза още Иван Биларев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046