EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български фирми ще строят заводи във Виетнам

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български фирми ще строят заводи във Виетнам

mail13:30 | 08.06.2015прегледи 1347 коментарикоментари 0


Български компании може да строят заводи за биодизел във Виетнам. Това стана ясно при разговора на премиерите на България и Виетнам Бойко Борисов и Нгуен Тан Зунг. Програмата на азиатската страна предвижда изграждането на 20 завода за биодизел. Български компании се надяват да построят няколко предприятия в тази сфера.
Отделно наши фирми имат интерес в изграждането на три завода за отпадъци на територията на различни провинции във Виетнам, както и 2 пречиствателни станции за отпадни води. В момента се търсят инвеститори за построяването на обектите, стана ясно на срещата.
Българската минна компания „Геотехмин“ кандидатства за концесия на мина с цветни руди във Виетнам. Проектът обаче не е предвижен от съответната община. Фирмата възнамерява да инвестира във Виетнам 100 млн. долара.
По време на срещата беше обсъден и проекта на „Приста Ойл Холдинг” ЕАД за съвместно изграждане на завод/и за рециклиране на отработени масла. Проектът на „Приста Ойл Холдинг” ЕАД („Приста Рисайклинг”) е в партньорство с „ПетроВиетнам” (националният петролен холдинг на Виетнам и най-силната икономическа група в страната) за изграждане на национална система за събиране на отработени масла и поетапното построяване на две рафинерии за преработка с капацитет от 80 хил. тона годишно (очакваните инвестиции са за около 50 млн. долара).
На българо-виетнамския бизнес форум се обсъждаше какви са възможностите за създаване на преки контакти между български предприятия и потенциални техни партньори от Виетнам за производствено коопериране, увеличаване обема на българския износ, за обмен на добри производствени и търговски практики и пр. От виетнамска страна във форума се включи 80-членна бизнес делегация, представляваща 31 от най-големите виетнамски корпорации и фирми. Още толкова участваха и от българския бизнес. В състава на виетнамската делегация бяха включени представители от следните области: банково дело, селско и горско стопанство, хранително-вкусова промишленост, дървообработване и производство на мебели, инфраструктура и строителство, енергетика и възобновяеми енергийни източници, текстил и облекло, електроника и електротехника, туризъм, недвижими имоти и др.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg