EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български фирми в ж.п. търг в Македония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български фирми в ж.п. търг в Македония

mail16:40 | 31.07.2010прегледи 1602 коментарикоментари 0


Български фирми възнамеряват да участват в търга за модернизация на жп линия в участък от общо 16 км по трасето на коридор № 10 в Македония, съобщи транспортният министър Александър Цветков.
За Македония и България  сътрудничеството  в изграждане на транспортните  инфраструктурни проекти продължава да е приоритет, съобщава ведомството по повод днешната среща на двата министри на транспорта Александър Цветков и Миле Янакиески.
В разговорите е обсъждан и Коридор № 8. Българската страна предложи да бъде възобновена дейността и актуализиран състава на Ръководните съвети за изграждане на жп връзката между България и Македония (създадени в изпълнение на чл. 5 т. 2 от Спогодбата между правителствата на Република България и Република Македония от 12.03.1999 г.). Тези ръководни съвети на практика следва да бъдат експертните звена, които най-пряко да следят напредъка на проектите по трасето. Те трябва да изготвят и план за съвместни действия с Управляващия комитет и Техническия секретариат на Коридор № 8, с цел ускоряване на реализацията на проекта. Предложението бе прието от македонската страна.
Министър Цветков запозна македонския си колега с възможностите за използване на българския железопътен регистър за включване на македонските вагони в европейския регистър на железопътните возила. Това на практика би ги направило част от европейския железопътен парк. 
Александър Цветков представи и възможностите за обучение в областта на аеронавигационното обслужване в тренировъчния център на ДП „Ръководство въздушно движение”, включващо „опреснителни“ курсове за ръководители на полети и квалификация на персонала, отговарящ за безопасността на полетите и ръководството на въздушното движение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg