EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български ученици в NASA - Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български ученици в NASA - Турция

mail14:00 | 15.02.2012прегледи 739 коментарикоментари 0


За осма поредна година български ученици ще имат възможност да се обучават в научно-образователния космически център на НАСА - Space Camp Turkey - в Измир, Турция. Това е един от трите обучителни центъра на американската космическа агенция в света. Той работи по програми, разработени от американските космически специалисти и разполага с реплика на космическа совалка, в която се симулират реални условия на подготовка и осъществяване на космически полет. Всяка година участието на българските ученици се осъществява от компанията за мултимедийни продукти за образование Сирма Медия АД, съвместно с Център за творческо обучение. Центърът е официален представител на Space Camp за България.

През 2012 г. в Space Camp ще участват 40 младежи и 6 учители, подкрепени от Сирма Медия и ЦТО. До края на март 2012 г. се провежда конкурс за номиниране на осем стипендианти.
Научно-образователните програми са със седем дневна продължителност, провеждат се през лятото и в тях могат да участват младежи от 9 до 16 годишна възраст с познания по английски език и интереси в областта на науката и технологиите. Досега със съдействието на Сирма Медия и Центъра за творческо обучение в програмите на Space Camp Turkey са участвали над 120 български ученици и десетки учители.
От 1991 г. насам Космическият център в Измир предлага обучения, целящи да насърчат и мотивират младите хора в усвояването на знания по астрономия, природни и обществени науки, и технологии. Разликата на обученията от преподаваното в класната стая е практическата им насоченост – освен знания за физичните закони и космоса, учениците придобиват умения да работят в екип, да комуникират и взимат решения и да упражняват лидерски качества. Младежите имат и възможността да осъществят интензивен контакт с националности и култури от цял свят. Всяка година Space Camp е домакин на отбори от 40 различни държави.
Космическият център е снабден с оборудване, благодарение на което учениците могат да участват в интересни интерактивни дейности – да ползват специални тренажори и симулатори, с които тренират истинските космонавти, да участват във виртуални полети със совалка и т.н.
 


Тагове: NASA, Турция, ученици
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158