EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Български пощи" на печалба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Български пощи" на печалба

mail18:00 | 22.05.2014прегледи 958 коментарикоментари 0


За първото тримесечие имаме печалба от 410 хил. лв., като е включена и компенсацията за несправедлива финансова тежест към Български пощи. Това заяви в предаването "12+3" на БНР главният изпълнителен директор на "Български пощи" Валентин Петков. Средната заплата в дружеството е около 550 лв. Предвижда се от 1-ви септември да се увеличат ваучерите за храна с 10 лева и да станат 60 лева месечно.
Не предвиждаме закриване на станции, не предвиждаме съкращения. Вероятно между 250 – 350 души по естествен път ще напуснат дружеството – някои ще се пенсионират, други вероятно ще си намерят друга работа или ще отидат да живеят на друго място. Това при над 11 хил. души в Български пощи не е голям процент. Напротив – ние търсим работа. На какво се дължи това - част от нещата са хибридната поща. По време на кампанията за местните данъци и такси тази година имаме над 1 млн. доставени писма и имахме с над 30 общини повече в сравнение с миналата година, посочи Петков и обясни какво е хибридна поща – съчетание на новите интернет технологии с традиционната пощенска доставка. По думите му има увеличение и на пратки за чужбина, както и в рекламната дейност.
"Български пощи" предвижда скоро електронен пенсионен картон. Петков разясни: Работим вече в цялата страна, доуточняваме последни неща между нас и НОИ. Това е например – ако някой пенсионер е отишъл в друг град и ще отсъства по-дълго, с една декларация може да си получи пенсията от съответната пощенска станция. За услугата ще е необходимо единствено да си представи личната карта. Най-вероятно и следващия месец ще върви пилотно, има още малки детайли. Можем да го пуснем и веднага, но не трябва да допуснем и най-малки грешки. Трябва да изчистим и най-малките детайли.
Само в 118 пощи, в които няма свързаност, ние няма да работим по този електронен начин, защото просто няма интернет. Това са населени места под 150 жители и които са над 1200-1300 м надморска височина, каза още директорът на пощите. Той бе категоричен, че няма пощальони, които да обикалят на свои разноски няколко населени места.
Пощите работят и по нова услуга за разнасяне на храна: Трябва да бъдем в подкрепа на хората от малките населени места, където няма магазини. Но има някои неща, които трябва да уточним с Агенцията по храните. С лекарствата е малко по-сложно. Тук става въпрос ние засега да доставяме като куриерска пратка лекарства, ако хората желаят. Това сме го правили и правим, имаме право.

 

 


Тагове: пощи, печалба
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg