EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Български породи обце и кози във Вършец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български породи обце и кози във Вършец

mail13:10 | 13.08.2019прегледи 837 коментарикоментари 0


На националния събор "Да покажем българското" в местността "Иванчова поляна" край Връшец, организиран от Министерството на земеделието, храните и горите и община Вършец бяха показан бъларски породи животни.
Зам.-министърът на земеделието Георги Йорданов откри събора и заяви, че в глобализиращия се днешен свят такива изяви са възможност да се покажат неща, които ние българите сме дали на света. Той благодари на общината във Вършец за организацията и домакинството на проявата и пожела тя да стане ежегодна. Кметът на Вършец Иван Лазаров заяви, че националният събор е част от изявите за празника на курорта, минералната вода и Балкана, който тече през последния месец във Вършец. С различните прояви целим да привлечем повече туристи във Вършец и да разнообразим тяхната почивка, обяви Лазаров.
На събора бяха показани различни породи български овце и коне. Показани бяха и множество породи кучета, а за участие пристигнаха киноложки клубове от седем града в България, както и клуб за българско овчарско куче от Полша. Гостите заявиха, че породата е популярна дори и при тях и там вече е създаден клуб за българско овчарско куче, като първите кучета са доставени от България.
Празникът на Иванчова поляна продължи два дни.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg