EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български нано иновации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български нано иновации

mail14:10 | 06.03.2012прегледи 658 коментарикоментари 0


Постиженията на България в областта на нанотехнологиите ще бъдат показани до 9 март в Европейския парламент в Брюксел, съобщава евродепутатът Владимир Уручев. Научният семинар ще се проведе на 06 март от 15:00 часа с участието на български и чуждестранни лектори от Германия и Австрия. Изложбата ще бъде официално открита вечерта на същия ден от 18.30 ч. от Владимир Уручев и председателя на сдружение Единение Д.Е.Н проф. Живко Желев с демонстрация на ритуала "Орфеево винопиене" - дегустация на български мавруд в музикален съпровод от българска традиционна каба гайда и изпълнения на народната певица Валя Балканска.

Форумът включва два панела. В първия ще бъде представено значението на нанотехнологиите за лична и национална сигурност, а втората част ще бъде посветена на феномените и качеството на водата като основен елемент на холистичното земеделие. Тук ще бъде представена възможността за непрекъснато проследяване чрез енергията на Н-връзката между молекулите на водата. По време на изложбата ще бъдат демонстрирани различни нанотехнологии срещу фалшификация на стоки и документи, проследяване на автентичност, персонализирана защита, разшифроване на изтрити маркировки, разчитане на скрити шифри върху метални повърхности и други иновативни методи, представени и приети в ООН и внедрени пилотно в 5 европейски държави, сред които и България.

В рамките на една седмица всеки посетител ще има възможността да се запознае на място с машините, които служат за защита на документи и ценни книжа срещу фалшификация, срещу акцизни и данъчни измами, за холистично земеделие и за борба с организираната престъпност, трафика на оръжия и кражбите на МПС-та. Споменатите технологии, които ще бъдат демонстрирани в ЕП, са резултат от дългогодишната работа и сътрудничество на български и европейски учени, а част от тях са финансирани по Шеста и Седма рамкова програма на ЕС за научни изследвания.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg