EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български компании на Startup Camp в Берлин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български компании на Startup Camp в Берлин

mail17:15 | 11.04.2017прегледи 756 коментарикоментари 0


България участва като страна-партньор на най-голямата специализирана международна конференция „Startup Camp“ 2017 в Берлин, Германия. В мащабното събитие страната ни се представи с 25 компании, подкрепени от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). По проект се подпомага участието на следните 20 фирми:

 „АйО Ера“ ООД

∙ „Мелиса Клаймът“ ООД

∙ „3 ЕН 3“ ООД

∙ „Лирекс БГ“ ООД

∙ „Галда“ ООД

∙ „Диджимарк Студио“ ООД

∙ „Хай Левъл Проджектс“ ЕООД

∙ „Севън Секюрити Груп“ ООД

∙ „Видеонафтите“ ООД

∙ „Клийн Код Фектори“ ЕООД

∙ „Фиборето“ ЕООД

∙ „Център за творческо обучение“ ООД

∙ „Гринд Лаб“ ООД

∙ „Орак Инженеринг“ ЕООД

∙ „Орак Груп Европа“ ЕООД

∙ „101 ТМ“ ООД

∙ „Сошъл Фючър“ ЕООД

∙ „Про Смарт“

∙ „Проммо Медия БГ“ ЕООД

∙ „Смарт Тех Системс“ ООД

 

  Самостоятелно участват още 5 български компании:

∙ „София Тех Парк“ АД

∙ „Лигъл Трек“ АД

∙ „Плейкрафт“ ООД

∙ „Фанкод“ ЕООД

∙ „ТМ Къмпани“ ООД“

   Участниците показаха иновативни решения  в образованието, социалните дейности и IT сектора. Те бяха приветствани от Флорин Ньол - председател на борда на Асоциацията на германските стартъпи, Кристиян Рикетс - държавен секретар по икономика, енергетика и предприемачество в Сената на Берлин и от Фолкер Хофман от Центъра за иновации на Хумболтовия университет.

  От българска страна участва министърът на икономиката Теодор Седларски, който изтъкна, че България вече е разпознаваема от младежката предприемаческата екосистемата в Европа и призова участниците в конференцията да посетят представените на форума български стартъп предприятия. Той заедно с федералния министър на енергетиката Бригите Циприс направиха обиколка на щандовете на стартъпите-изложители, а по-късно бе подписан меморандум между Асоциацията на германските стартъпи и българските стартъп организации.

  Специализираната международна конференция „Startup Camp“ 2017 е едно от най-значимите събития в Европа, което събира предприемачи, инвеститори, потенциални партньори и студенти. Тази година участваха 150 международни лектори и над 1000 международни участника, включително представители на фондове за рисков и частен капитал, стартъп акселератори, бизнес ангели и други.  

  Проявата се организира от Федералната Асоциация на германските стартъпи (Bundesverband Deutsche Startups e.V.). Нейната мисия е да свързва учредители, стъртъпи и инвеститори за създаване на широка мрежа. Асоциацията има 650 членове, включително стартиращи компании, студентски предприемачи и големи корпорации.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg