EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Български и гръцки данъчни власти срещу измамите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български и гръцки данъчни власти срещу измамите

mail13:04 | 19.10.2017прегледи 9254 коментарикоментари 0


Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова и гръцкият й колега Георгиус Пицилис, ръководител на Независимия орган на публичните приходи в южната ни съседка, се срещнаха в София. Темата на двустранните разговори е свързана със задълбочаване на сътрудничеството и обмена на информация между двете администрации.

По-конкретно, българските и гръцките приходни експерти обсъдиха бъдещето на действащата към момента Спогодба за избягване на двойно данъчно облагане между двете държави. Предмет на разговорите бяха и рисковете от избягване на данъчно облагане от гръцки фирми, които се регистрират и осъществяват своята дейност на територията на България. Друга тема, която беше обсъдена на двуструнната среща, е взаимодействието и контрола при движението на рискови стоки на територията на двете държави, както и трафикът на стоки, оформени под митнически режим 4200.

Двете администрации се договориха и за съвместни действия от страна на България и Гърция в областта на е-търговията и борбата с данъчните измами. Тема на разговорите беше и подписване на двустранно споразумение между двете приходни администрации за обмен на данъчна и осигурителна информация.

По време на разговорите гръцката и българската приходни администрации потвърдиха ангажиментите си за съвместни действия в посока на спазване на местното законодателство в двете държави. Двете страни се договориха за следваща среща в Атина, за да финализират разговорите си.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg