EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Български завод в Украйна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български завод в Украйна

mail11:45 | 18.10.2013прегледи 1276 коментарикоментари 0


Стартира изграждането на първия в Украйна и Източна Европа екологичен завод за преработка на отработени масла на българската компания "Приста Рисайклинг" в град Бородянка, Киевска област. В церемонията участвува и вицепримиерът Даниела Бобева.  "За мен е чест да подкрепя българска инвестиция в Украйна, още повече че проектът е екологичен и инвеститорът предвижда откриването на 250 нови работни места", подчерта тя.
Стана ясно, че инвестицията включва изграждане на два технологични модула за преработка, всеки на стойност 25 млн. долара, както и резервоарен парк и естакада за суровини и готова продукция за 10 млн. долара. Предприятието е първото по рода си в Украйна и Източна Европа, а при нормално натоварване капацитетът му е 70 000 метрични тона базови масла годишно. Ще бъде изградена общонационална система за събиране и обработка на моторни и индустриални масла. Оборудването на системата в завода е по американска технология, като инвестицията в нея е още 5 млн. долара. Заводът се изгражда на зелено върху терен от 45 декара, който "Приста рисайклинг" е закупила в индустриалната зона на град Бородянка.

Приста ойл холдинг оперира в 20 държави в Централна и Източа Европа, в Близкия и Среден Изток, а също така в Украйна, Грузия, Казахстан и др. Пазарното присъствие на компанията в отделните държави се движи на нива между 5 и 55%. Компанията планира инвестиции и в Централна Азия, Близкия Изток и Африка.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg