EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български електромобил за туристи в Eвропа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български електромобил за туристи в Eвропа

mail09:10 | 05.03.2020прегледи 2139 коментарикоментари 0


Туристи ще разглеждат европейски столици с български еко автомобили на три и четири колела, произведени в Русе. Първият български производител на автомобили SIN Cars ще представи разработките си на автомобили за разходка на туристи - електрическа триколка (Рикша TUK TUK) и четириколесен открит автомобил на най-престижното автоизложение в света. Премиерата на eлектрическите модели E-TUK Ruse 500 и L City Sun e след броени дни на щанда на българската компания в Женева, където ще бъдат демонстрирани последните новости в автомобилната индустрия от цял свят.

Освен за разходки на туристи, на базата на многофункционалната платформа Sin Cars предлага и L City Utility, който е специално разработен за куриерски доставки и транспорт в големите градски центрове. Редица европейски компании вече проявяват интерес към sightseeing автомобилите, които предлагат 360 - градусова гледка. Триколката е разработена по поръчка на френската компания Mondial Tuk Tuk и ще бъде ексклузивно произвеждана за тях. В първата си година най-малко 50 от българските електрически триколки ще разхождат туристи из Европа.

„През 2020 фокусът е върху автомобилите на бъдещето – екологичните електромобили, каквито са новите ни Е-TUK Ruse 500 и L City Sun . В над 200 града в Германия градските центрове са вече затворени за дизелови автомобили. Европейските градове се нуждаят от този вид транспорт, а ние сме ангажирани и с каузата за намаляването на вредните емисии в мегаполиси.” казва собственикът на SIN Cars Росен Даскалов, който е и дизайнер и създател на моделите.

След месец компанията SIN Cars Industry ще се листва на борсата и ще набира средства чрез публично предлагане на около 30% от акциите си на Българската фондова борса. Целта е финансиране на новите еко – проекти на компанията, които се радват на интерес и от чуждестранни инвеститори.

„Амбицията ни е да произвеждаме по над 100 автомобила годишно“, споделя очакванията от борсовите си ходове Росен Даскалов. Компанията регистрира капитал от над 18 млн. лв. и има намерение да набере до 6 млн. лв. от пазараза растеж на малки и средни предприятия към Българската фондова борса (БФБ) - BEAM. Средствата ще бъдат използвани за машини и роботи, които да направят ефективно производството на компоненти за електромобилите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg