АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Български гурме магазини в Taste the World Expo



Кулинарно шоу с български гурме готвачи и продукти от четири континента ще представят
едни от 12-те най-добри български гурме магазини у нас. Изложението Taste the World ще
се проведе от 9 до 11 май в зоната за събития в Сердика Център на ниво -1.
месеца холандско сирене, ориент катък, фаткарон (корейски макарон), продукти с
български шафран, инфузии с мед, нишови зехтини, гурме донъти, микрорастения и много
други, ще предложат изложителите и ще разкажат историята на всеки вкус. Централно място в програмата заема зоната за кулинарни демонстрации, където любими
гурме готвачи, поканени от Biorest България, ще представят кулинарни шедьоври.
BiorestCup е платформата в подкрепа на развитието на гастрономната култура у нас. Тази
година организира първата независима класация за fine dining ресторанти в България –
BiorestBest, която ще бъде направена на база анонимни посещения от авторитетно
международно жури от пенсиониран инспектор на Michelin и член на журито на World’s 50
Best, готвач с няколко Michelin звезди и международен кулинарен критик. По време на Taste of the World Ще бъдат демонстрирани иновативни техники и текстури от
молекулярната кухня. Всеки посетител ще има възможност, не само да почерпи идеи, но и
да научи малки тайни и техники, вдъхновени от модерната кулинария. Една такава
изненада е специалната селекция от Кавиароли, които можете на откриете на щанда на
Biorest - хайвери от шардоне, манго, уасаби и други вълнуващи сетивата вкусове,
създадени от главния готвач на ресторант номер едно в света Едуард Шатрух. Кои са изложителите? От Азия пристига Asia Food Bulgaria с най-доброто от тайландската, японската и корейската
кухня – от различни видове ориз, нудли и рамени до неустоими сладости и снаксове. Dutch
Cheese Company ще представят холандски сирена, включително краве сирене, което е
отлежавало над година – със стегната текстура, но запазена мекота и богат, запомнящ се
вкус. Tienda Gourmet ще предложат подбрана селекция от сирена, колбаси и зехтини от
Испания и Италия – вкусове, вдъхновени от традицията и пречупени през модерен гурме
поглед. Посетителите ще могат да се насладят на истинско вкусово пътешествие с Elly’s Supreme
Taste, които ще наблегнат на изискана селекция от студено пресовани зехтини – от
класически до овкусени варианти, балсамови оцети и прочутата маслина Таджаска. Spizing
ще отворят врата към света на подправките с редки сортове от Камбоджа – като черния
пипер Мондулкири със смолист аромат, ферментирал в морска сол дълъг черен пипер с
мек умами вкус, както и дълъг червен пипер с плодови нотки. Българското присъствие в изложението идва с внимание към качеството и традицията.
Багри ще представят най-новото си прясно мляко от – с висока масленост, деликатен
аромат и отлична усвояемост. Посетителите ще могат да опитат и от двете продуктови
линии на марката: „Всеки ден“ – с кисело мляко, сирене, катък и крема сирене, и
„Вдъхновения“ – с отлежал над 100 дни кашкавал, пикантен и лют катък и специалния
Ориент катък. World of Saffron поставят в центъра на вкуса българския шафран – в чист вид,
в студен чай, в оцет и в млечни продукти като свежо сирене и кашкавал. Сладката страна на Taste the World се разгръща с изкушения от DA Donuts, които ще се
включат с мини версии на два нови вкуса: крем от карамелизирани лешници с маскарпоне
мус и шоколадов глейз, както и свеж чийзкейк мус с юзу, лайм и домашно сладко от ягоди. Mishka Bakery ще представят своя специалитет – фаткарона, макарон в корейски стил с
богат крем. Bee My Bloom ще впечатлят с подбрана селекция от медени инфузии – от роза,
бъз и лавандула, до гурме вкусове като пушен мед с розов пипер, мед с виолетка и
ванилия, и лимитираната Cherry Blossom серия, която ще бъде представена за пръв път на
Taste the World Expo. Селекцията се допълва от Microgreens Bulgaria и Бабаtea, които ще внесат свежест и цвят с
богато разнообразие от микрорастения и ядливи цветя – идеални за салати, сандвичи и
кулинарни експерименти. Особен акцент са техните салатни миксове, които вече са сред
фаворитите на клиентите заради свежестта, вкуса и естетиката си.
Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg