EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българска компания партньор на Motorola

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българска компания партньор на Motorola

mail15:47 | 01.03.2010прегледи 723 коментарикоментари 0


Българската компания за мобилни приложения и технологии Sirma Mobile стана партньор на Motorola и получава статут на Глобален независим доставчик на софтуер (Global Independent Software Provider). Партньорството е уникално за България и за региона на Югоизточна Европа, то ще бъде насочено към разработка на решения, позволяващи на независими разработчици да създават приложения и услуги за платформата iSIM на Motorola.
Платформата iSIM, която според мнозина има потенциала да промени мобилния сектор през следващите години, позволява работата със софтуерни приложения в SIM картата на абоната. Тя ще даде възможност на потребителите на мобилни телефони от всякакви марки и модели да използват нови приложения за разплащания, родителски контрол, търговия, оторизация, бизнес, транспортни услуги и редица други сектори. Sirma Mobile разработва решение, което ще улесни създаването на приложения за iSIM от трети страни и по този начин ще спомогне за увеличаване популярността на тази технология.
Българската компания вече участва в разработката на Bipper - едно от най-успешните приложения, работещи на база на iSIM. То представлява система за родителски контрол чрез миниатюрно устройство с размери на SIM карта, инсталирано в мобилния телефон и уеб интерфейс за достъп на родителите до разнообразна информация за местоположението и ежедневието на техните деца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg