EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Българска компания за пици стъпи в Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българска компания за пици стъпи в Сърбия

mail06:40 | 11.05.2018прегледи 2023 коментарикоментари 0


Лидерът в продажбата и доставката на пици в България – Domino’s ще стъпи на пазара в Сърбия. Планът на компанията е да отвори два обекта в Белград до края на 2018 г. „Опитът от вече 7 години на българския пазар ни прави уверени да разширим своята дейност и да достигнем чужди пазари, доказвайки, че качеството ни на работа на местно ниво ще допринесе за нашето развитие“, заяви Никола Николов, собственик и управител. Той добави, че България е един от лидерите по качество в цялата франчайз система на американската Domino’s.

За миналата година компанията е регистрирала 33 274 000 лв. оборот, като печалбата е на стойност 665 000 лева. Мажоритарни собственици на компанията са Лазгин Маджид с 61.5% и Никола Николов с 38.5%.

Близо 85% от приходите на компанията са от доставки, като средната продължителност за изчакване на поръчка е около 30 минути. Това се дължи на собствената логистична мрежа, която компанията е изградила. През 2014 г. България повежда класацията в световен мащаб като държава със средно най-много поръчки на ресторант. Данните представи Емануела Николова, финансов директор за България.

Domino’s стартира в България през 2010 г. Логистичният център се намира в Гара Искър в столицата и обслужва снабдяването на всички обекти в страната. Продуктите, които се ползват в рецептите, са от одобрени от централата доставчици, които са над 100 за нашата страна. От 2018 г. компанията в България работи с лицензирани български доставчици на хранителни продукти като например някои колбаси. Това е резултат от сложен и дълъг процес на сертифициране и одобрение през централата на Domino’s в САЩ. Към задължителното меню, което е еднакво за цял свят, в България са одобрени добавянето на краве сирене към рецептите. Нов продукт за пазара ще бъде и новата чоко пица – шоколадова пица, както и пица с италиански колбас вентричина.

Основана през 1960 г., Domino’s се разпознава като световен лидер в доставките на пица. През февруари тази година веригата е обявена за най-големия пица производител в света и САЩ с оборот от 2.47 млрд. долара.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg