EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българо-турски бизнес форум в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българо-турски бизнес форум в Бургас

mail13:15 | 07.02.2023прегледи 523 коментарикоментари 0


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българско-турската търговско-индустриална камара (BULTISAD) организират двустранен бизнес форум на 16 февруари в бургаския Международния конгресен център, съобщиха от пресцентъра на Общинската администрация.

В рамките на форума ще бъдат представени фирми, работещи в областта на облачните и мобилни технологии, гейминг технологии, финтех, кибер сигурност, дигитално здравеопазване и технологии, агро технологии и дигитално земеделие, възобновяеми енергийни източници, рисков капитал, резервни части за автомобили, строителни материали и строително-технически консултации, както и иновативни и стартиращи компании от всички сфери на икономиката.

Събитието ще предостави възможност за създаване на преки контакти, запознаване с актуални постижения, проблеми и възможни решения, пред които са изправени фирмите в съвременната динамична икономическа обстановка, развитие на икономическата стабилност на предприятията и създаване на подходящи условия за реализиране на доходоносни сделки и добри партньорства.

Участие ще вземат водещи специалисти от областта на информационните и комуникационните технологии, иновациите в областта на земеделието, както и в областта на възобновяемите енергийни източници. За участие във форума се изисква предварителна регистрация, уточняват организаторите. 

Събитието се организира по проект "Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи", в изпълнение на дейност 2 - "Организиране в България на бизнес форуми, конференции, контактни борси и други прояви за създаване на бизнес партньорства", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

В края на януари тази година в Истанбул се състоя Българо-турски бизнес форум, организиран от Българската агенция за инвестиции (БАИ), съвместно с Българо-турската търговско-индустриална камара (БТТИК). По време на дискусиите стана ясно, че над 2000 турски компании развиват дейност в България.

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1038