EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българо-китайски форум за клъстерни политики

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българо-китайски форум за клъстерни политики

mail13:35 | 09.05.2018прегледи 1617 коментарикоментари 0


На 18 и 19 май 2018 година във Фестивален и конгресен център (ФКЦ), Варна, ще се проведе първия по рода си Българо-китайски форум „Международни клъстерни политики“ (BCF 2018), организиран от Институт „Конфуций“ при Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и „Черноморски клъстер Иновации и развитие“ с подкрепата на „Клъстер за информационно осигуряване на Черноморския туристически бизнес“ и Консултантски клъстер Веритас. Форумът е под егидата на Областния управител на област Варна Стоян Пасев.

BCF 2018 поставя началото на поредица от събития, свързани с развитие на партньорските взаимоотношения между България и Китай в областта на туризма, информационни и комуникационни технологии, качеството на живот и политики в областта на образованието. Основен фокус на събитието е сътрудничеството между български и китайски фирми, организации и институции чрез изграждане на международни клъстерни връзки и колаборации, обяснява Наско Рафаилов, председател на Инициативния комитет.

На форума ще присъстват представители на държавната администрация, на организации и фирми, които работят с китайски партньори, представители на китайския бизнес, научни организации и висши училища, експерти в областта на туризма, дигиталните технологии и интелигентното образование, китаисти. Сред тях са: Сдружение „Български център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай“, „Българо-китайска асоциация за бизнес развитие“, „Клъстер Тракия икономическа зона“, Tianjin Pharm Culture Group, Zhongnan University of Economics and Law.

Целта на BCF 2018 е да срещне два свята, култури и взаимни интереси, които да се трансформират в обмен на идеи и начало на съвместни инициативи. Това е отразено в слогана на събитието – From East to West via Bulgaria, посочва Наско Рафаилов.

Основните теми, които ще се дискутират в панелните сесии са:

Туризъм: Модели за развитие на туристически клъстери в глобалния свят.

Дигитализация: Иновативни решения в бизнеса.

Образование: Творчество и колаборация в клъстерни мрежи.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1054