EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българка с най-високото отличие на Австрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българка с най-високото отличие на Австрия

mail08:50 | 31.01.2018прегледи 14570 коментарикоментари 0


Мирена Колева е първата българска дама от  бизнеса, която ще получи най-високото отличие, присъждано с указ на Президента на Република Австрия. Златният знак за заслуги е признание както за дейността на Мирена Колева в осъществяване на връзки между австрийския и българския бизнес, така и за цялостния инвестиционен климат в България и е ясна индикация, че в Европа се оценява потенциалът на страната ни като равностоен партньор спрямо останалите държави. Златният знак за заслуги има дълга история и престижна традиция. Приет от федералния закон на Австрия на 2 април 1952 г., до днес той се счита за едно от най-важните отличия за особени заслуги в различни области на стърудничество и принос за развитието на Австрия.

Мирена Колева е управител на ексклузивното представителство на WIFI International Network в България – WIFI България е обучителната организация към Стопанската камара на Австрия, осъществяваща връзка между бизнеса и образованието и най-големият обучителен и тренировъчен институт в Европа. Над 360 000 участници годишно посещават отворените курсове на WIFI. Мирена Колева е и собственик и управител на българския клон на една от най-успешните австрийски компании за консултиране и подбор на персонал Dr. Pendl & Dr. Piswanger (P&P) с 90 офиса.

Мирена Колева получава високото отличие за заслуги в областта на икономиката и бизнеса, тя съпътства и подкрепя голяма част от австрийски инвестиционни проекти от самото им начало, като така спомага за успешния им старт и устойчиво развитие в страната. Именно тези нейни заслуги са причина за присъждането на високото отличие, което се дава едва след детайлно проучване на дейността и приноса в продължение на цяла една година. 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144