EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Българка бандит № 1 за Интерпол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българка бандит № 1 за Интерпол

mail14:38 | 26.10.2011прегледи 2486 коментарикоментари 0


От ноември 2005 г. досега Венета Атанасова Димитрова си остава страшилище за американската агенция за борба с наркотиците DEA. Тя е в топлистата на международните нелегални търговци на оръжие. Венета остава в червения бюлетин на Интерпол за най-опасните издирвани престъпници, където компания й оправят още 16 българи, пише в. “Всеки ден”.
Макар и единствена дама сред издирваните, тя се оказва дори по-опасна от Христофорос Аманитидис – Таки, Христо Вертерян-Ицо Исуса и Малкия Маргин, които не са сред “удостоените” с червена бюлетина. Три години, след като българската “Кет Балу” влиза в списъка на най-издирваните в света, хасковски съдии я осъждат задочно на 16 години затвор за трафик на 6700 кг хероин. 15 години получава пък любовникът й Хюсеин Арус, сириец, отрасъл в Турция.

На 20 ноември 2005 г. двамата натоварват дрогата в Истанбул и я изпращат в Харманли, където пратката очаква братът на Венета – Димитър Димитров. Полицаите също очакват хероина и го атакуват на паркинг “Дъба” край село Брягово. При акцията са арестувани получателите, но Венета и Арус се скриват в Турция.
Едва тогава ченгетата разбират, че наркотрафикът бил съпътстващият бизнес на ловкия дует. Основното им занятие е нелегалната търговия с оръжие. Ръководител на международната престъпна група била Венета. Полицаи от Харманли получили данни, че тя се е установила в турската част на остров Кипър. Макар и издирвана, продължава да се занимава с дрога и оръжия, без да излиза от сграда, опасана с високи стени и камери.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg