EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България/Румъния: Партньорство на търговски палати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България/Румъния: Партньорство на търговски палати

mail15:30 | 13.03.2014прегледи 1071 коментарикоментари 0


Петчленна делегация от Търговско-промишлена палата на Букурещ, водена от нейния Президент Проф.д-р инж. Сорин Петре Димитриу , посети офиса на Българо-румънска търговско-промишлена палата (БРТПП) в град Русе. Специален гост на срещата беше г-н Бронислав Денев – Ръководителят на Служба по търговско-икономическите въпроси към Посолството на Р България в Букурещ, благодарение на чиято подкрепа и активно съдействие се осъществиха контактът и срещата между двете палати.
Срещата приключи с подписване на Споразумение за партньорство и съвместна дейност. По силата на това споразумение организациите ще си взаимодействат в области от взаимен интерес, ще подпомагат търговските и икономическите връзки между България и Румъния, в частност – Букурещ, ще обменят икономическа, правна, статистическа информация в полза на своите членове, ще организират бизнес-форуми и други съвместни събития в интерес на бизнес средите от България и Румъния, ще подкрепят представителите на бизнеса от България и Румъния за осъществяване на проекти в трети страни, където Букурещката палата действа чрез собствени представителства.
По време на разговорите, представителите на двете палати обсъдиха съществуващите възможности за създаване на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения на фирмено равнище, за насърчаване и подпомагане на контактите между компании от България и Румъния за участие в търгове по обществени поръчки, създаване на смесени предприятия, както и за установяване на дългосрочни търговски партньорства. Изразено бе общо желание за успешно сътрудничество между двете палати с цел да се поддържат и развиват активни икономически връзки между деловите среди на двете страни и нарастване на инвестициите. Двете страни заявиха готовност за партньорство чрез организиране на съвместни мероприятия и осъществяване на общи проекти.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg