EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България – пак световен фаворит за покупка на имот

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България – пак световен фаворит за покупка на имот

mail16:56 | 09.01.2010прегледи 1449 коментарикоментари 0


Британския портал property-abroad.com публикува класация на десетте най-популярни страни за покупка на имот през 2009 година.
В нея според авторите има не малко изненади, една от които е България,която отпадна от класацията през лятото, но общо за цялата 2009 година страната заема 9-та позиция.
Деветото място на България определено е изненада, тъй като бяхме свидели на колапса на имотния пазар, отбелязва сайтът.
През последната половина от 2009 се забелязва инвеститорска активност и акцент в търсенето на евтини имоти през цялата изминала година.
Първото място в класацията – Испания- за мнозина също е изненада, коментират анализаторите. Въпреки трудностите на имотния пазар и колапса на строителството в държавата, продължава да има желаещи да притежават имоти в Испания.
Второто място на САЩ обаче не е изненада,защото мнозина хора от цял се стремят към добра сделка там. САЩ е най-популярната дестинация в периода май-декември 2009.
Третото място на Португалия се обяснява както с трудностите на Испания, така и с притежаването на сравними с Испания локации и климат.
Най-голямата изненада е Австралия.Тя никога не е била част от топ 10, но нейната популярност започна да се увеличава от февруари 2009. Причината е инвеститорската активност и продължаващата миграция на британци в Австралия.

Ето и класацията:

1. Испания
2. САЩ
3. Португалия
4. Италия
5. Турция
6. Франция
7. Кипър
8. Гърция
9. България
10.Австралия


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg