EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България-Швейцария: Без двойно данъчно облагане

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България-Швейцария: Без двойно данъчно облагане

mail16:45 | 31.01.2013прегледи 383 коментарикоментари 0


Правителството утвърди и предлага на Народното събрание да ратифицира подписаната през септември м. г. спогодба между България и Швейцария за избягване на двойното данъчно облагане на доходите.
Новият документ заменя действащата до момента Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и Швейцария. Тя беше подписана през 1991 г. при коренно различни икономически отношения и правна регламентация, поради което съдържа определени празноти и противоречия със сегашното данъчно законодателство.

Съществен пропуск в действащата спогодба е липсата на разпоредба относно обмена на информация между двете държави, което води до невъзможност да се води ефективна борба с предотвратяване на заобикалянето на данъчното облагане, укриването на данъци и данъчните измами. Поради това в новия документ има текст за обмен на информация, включително и такава, представляваща банкова тайна. Тази клауза е една от най-важните, тъй като осигурява условия за прозрачност по отношение на транзакциите и дължимите данъци.
Наличието на актуална спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и Швейцария е много важно и от гледна точка на реципрочност и баланс при защита на интересите на нашата страна при получаването на инвестиции от Швейцария.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163