EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България управлявана не по-зле от другите в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България управлявана не по-зле от другите в ЕС

mail11:01 | 10.08.2010прегледи 618 коментарикоментари 0


„Чрез реализацията на подобни инфраструктурни проекти кабинетът полага основите на бъдещия икономически растеж”. Това заяви президентът на Групата на Световната банка Робърт Зелик, който пристигна на официално посещение в България. Заедно с министър-председателя Бойко Борисов, той присъства на инспекцията на строително-ремонтните работи на участък от пътя между Варна-Добрич, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
Президентът на Групата на Световната банка посочи, че в момента светът се намира в тежка икономическа криза, но българското правителство успява да управлява пазарите и финансите си не по-зле от останалите правителства по света. Президентът на Световната банка е категоричен, че в лицето на премиера Бойко Борисов вижда стратегически партньор и в подкрепа на думите си думи той посочи последния мониторингов доклад на Европейския съюз (ЕС). Робърт Зелик обобщи, че корупцията и престъпността са проблеми във всяка държава и увери, че методът за справяне с тях, са мерките, които използва настоящето правителство в България.
 „Една от основните цели на кабинета е реализирането на инфраструктурни проекти в дългосрочен план, отговорност и прозрачност при усвояването на средства”, заяви министър-председателят Борисов по време на посещението си на пътния участък.
Обектът се изпълнява по проект за Рехабилитация на пътната инфраструктура и се съфинансира със заем от Световна банка. Отсечката, стойността на ремонтните работи за която е 5,5 млн. лв., е част от Лот 3 на проекта и обхваща малко над 8 км от пътното платно. 
Премиерът Борисов инспектира и двете специализирани машини, част от системата за управление на пътищата. Той обясни, че една от тях има възможност да заснема и проверява работата на фирмите, които полагат асфалта. На събитието присъстваха още министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163