EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България сред 10-те най-големи износители на злато

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България сред 10-те най-големи износители на злато

mail09:15 | 23.06.2020прегледи 1084 коментарикоментари 1


България е сред 10-те най-големи износители в света на благородни метали (злато), нерафинирана мед, биодизел и пшеница, коментира Борислав Георгиев, експерт по външна търговия от БСК.

За вида, структурата, обема и ефекта на българския износ за развитието на икономиката липсват задълбочени публични изследвания основани на световни данни. Те могат да се превърнат в основа за разработване и устойчиво провеждане на дългосрочна национална политика по отношение ползването на основни национални ресурси, като земя, суровини, работна сила и т.н.

България е изправена пред срочната необходимост от преструктуриране на националната си икономика. Това може да започне например с оптимизиране на износа на суровини към производства създаващи по-висока добавена стойност.

В този процес е необходимо да се използват максимално ефективно, както всички собствени ресурси, така и финансирането от ЕС. Анализът на представените тук данни показва, че България е сред 10-те най-големи износители в на злато (№3 в света), нерафинирана мед (№4), биодизел (№8) и пшеница (№10).


 
Коментари
 
vladimir - 24-06-2020 г. 00:59:33

От България не само се краде златото ,но и други ценни метали в концентрата ,които се изнася.Случаят с неплащане на данъци ,ощетяване на държавата/бюджета/ и кражби какъвто е Божков -не е единствен.Крадат я и петролните компании .Те не плащат данъци и крадат ,като изнасят печалбите в Русия ,трети страни или сумите потъват в частни джобове.Петролните компании фалшифицират резултатите , правят еквилибристики за да се изкарат губещи или без печалба при очевидната печалба от милярди,за което не плащат данъци ,с което ощетяват държавата.За това няма пари да образование ,армия и полиция,здравеопазване -защото тлъстите печалби се изнасят в чужбина , а в България не остава нищо.До кога държавата ще търпи тези кражби в особено голям размер?До кога ще си затваря очите?Случайно ли е това или има политически чадър ?Защото това е главозамайваща корупция изчислявана не на милиони , а милярди.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1012