EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България се въоръжава усилено

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България се въоръжава усилено

mail18:05 | 04.04.2016прегледи 1081 коментарикоментари 0


Властите на България планират в скоро бъдеще мащабни покупки на въоръжение. Страната планира да купи двигатели за своите изтребители МиГ-29, а също така и нови самолети и бойни кораби, предаде „Новие ведомости“.
Общата стойност на покупките ще е около 3 милиарда лева. Въоръжените сили на България ще разширят авиационния си парк чрез използването на закупените двигатели за вече присъстващите в страната изтребители МиГ-29. Българските власти ще купят нови патрулни кораби и многоцелеви изтребители.
Инвестиционните проекти трябва да бъдат утвърдени от народното събрание на страната. Засега няма информация за това откъде именно страната ще купи въпросната военна техника, а също така и какви точно ще са самолетите. Министърът на отбраната Николай Ненчев отбеляза, че ще се закупи ескадрила военни самолети, в която ще влязат между 12 и 19 бойни машини на обща стойност между 450 и 510 милиарда долара. Според него в момента страната има седем самолета, но след покупката на двигателите те ще станат 12.
Неотдавна специалистите от руския изследователски център „Институт по международните отношения“ публикува доклад, който свидетелства за това, че Словакия, Полша, Чехия и България планират да понижат оръжейната си зависимост от Русия. Тези действия ще се заключат в съкращаване на въоръженията, останали в тези страни от времето на дружбата им със СССР. Сега тези страни ще развиват оръжейното си сътрудничество със САЩ и Германия. През февруари българският парламент одобри поправки в отбранителното законодателство, които предвиждат възможността за използването на ВВС на НАТО за съвместно патрулиране на въздушното пространство на страната.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049