EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България с награда в "Европейски награди за предприемачество 2011"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България с награда в "Европейски награди за предприемачество 2011"

mail11:10 | 20.12.2010прегледи 1341 коментарикоментари 0


За втора поредна година Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) организира конкурса „Европейски награди за предприемачество 2011". Младежката образователна организация Джуниър Ачийвмънт България спечели 1-во място в категорията „Насърчаване на предприемаческия дух” и бе избрана от министерството да представлява страната ни в европейското издание на конкурса през 2011 година.
На специална церемония в сградата на МИЕТ бяха връчени наградите на победителите в конкурса. Лично министър Трайчо Трайков връчи отличието в категория „Насърчаване на предприемаческия дух” на представител на Джуниър Ачийвмънт. Организацията участва за първа година в конкурса и спечели одобрението на журито със своята програма „Учебна компания за студенти”, спонсорирана от Нестле България. Другите четири отличени категории в конкурса са „Инвестиране в изграждането на умения”, „Подобряване на бизнес средата”, „Подкрепа на интернационализирането на бизнеса”, „Награда за отговорно и интегриращо предприемачество”.
Конкурсът „Европейски награди за предприемачество” се организира по инициатива на Генерална дирекция „Предприятия и промишленост” на Европейската Комисия. Той отличава върхови постижения в насърчаването на предприемачеството. В първия етап на конкурса участват институции или организации от държави-членки на ЕС, Норвегия, Исландия, Хърватия, Турция и Сърбия. Те се съревновават на национално равнище пред местно жури. Джуниър Ачийвмънт ще представи България във втория етап на конкурса, където победителите от националните конкурси ще бъдат оценявани от жури на Европейската комисия.
Програмата „Учебна компания за студенти” е базирана на най-старата и утвърдена програма на Джуниър Ачийвмънт – „Учебна компания”, призната от Европейската комисия за “Най-добра практика в обучението по предприемачество”. В момента „Учебна компания за студенти” се преподава в 14 европейски държави и е модел за успех, доказал високо качество и резултатност. В рамките на програмата студентите се запознават с предприемачеството на практика като създават и управляват своя учебна компания. За период от една академична година или семестър те сформират екип и развиват своя бизнес идея, разработват прототип на продукта/услугата и осъществяват продажби. В края на академичната година компаниите се ликвидират, тъй като са с образователна цел, но ако студентите желаят могат да продължат дейността си като реална фирма.
Програмата се преподава в 13 български университета и в текущата академична година по нея работят около 350 студента от 8 български града и 30 учебни компании.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163