EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България-Русия променят пенсионни закони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България-Русия променят пенсионни закони

mail13:20 | 19.02.2016прегледи 1074 коментарикоментари 0


Българските и руските експерти успяха да се договорят за постигане на промени в пенсионно-осигурителното законодателство в двете страни. София и Москва се договориха и за нещо, което до сега само се е мечтало, а именно да се сумира стаж придобит в трета държава. Според заместник-социалния ни министър Гълъб Донев, който водеше преговорите в Москва това е допълнително улеснение за всички граждани на България и Русия:

Дадохме им възможност да се сумира стаж от трета държава тогава, когато или  и двете държави, България и Русия, или само една от тях има подписана такава спогодба с третата държава, така че това е едно допълнително улеснение и облекчения за лицата, да можем да сумираме стаж с тази държава, за да може лицето при навършване на възрастта за пенсия и съответно да се вземе стажа и от третата държава, така че лицето да не бъде ощетено.

Експертите са се договорили да продължи изплащането на пенсия на лицето, което напусне съответно България или Русия и отиде да живее в трета държава. Но това ще може да се осъществява само ако те имат спогодба с тази трета държава. Вече е ясно как ще бъдат осигурявани и външните служители в българското посолство и консулства в Москва, Петербург и Екатеринбург и съответно към руските дипломатически представителства в София, Варна и Русе. Според подписания документ наетите на работа в посолството ни в Москва ще бъдат осигурявани по българското законодателство, а тези които работят в руските дипломатически представителства у нас по законите на Руската Федерация.БНР

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165