EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България привлича гръцки работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България привлича гръцки работници

mail07:15 | 21.06.2013прегледи 1208 коментарикоментари 0


Камиони, натоварени с домакински уреди и дори с цели сглобяеми къщи, преминават всеки ден през ГКПП Кулата-Промахон и продължават към Гърция, след като все повече гърци ги предпочитат за ремонт или изграждане на селски къщи, съобщава гръцката осведомителна агенция АНА-МПА.
Цените, които са дори с 50% по-ниски в сравнение с тези в Гърция и остават стабилни, въпреки икономическата криза, примамват много гръцки потребители. В същото време квалифицираните гръцки дърводелци, водопроводчици, строителни работници и други техници намират работа в България - в жилищното строителство и в компании за домакински уреди.
"Нашето сътрудничество с гърците е много добро. Българските работници, обслужващи гърци, говорят перфектен гръцки", заяви български официален представител пред АНА-МПА. По време на икономическата криза в Гърция все повече гръцки работници търсят работа в други страни или прехвърлят бизнеса си другаде, особено в България.
Производители на прозорци и рамки за врати, които работели в Солун, сега са се преместили в Синтика и в българския град Сандански и получават голям брой поръчки от Гърция. "Гърците вече не се интересуват дали прозорецът или рамките за врата имат германски етикет, а искат да получат добро качество на отлична цена", казва гръцки бизнесмен, който пренесъл бизнеса си в България и смята, че по този начин се е спасил.
Колкото до цените, те са несравними с тези в Гърция, казват потребители пред АНА-МПА. А сглобяемите къщи привличат най-много гръцките клиенти и властите подчертават, че те се строят в съответствие с европейските директиви.

източник:БГНЕС
 


Тагове: България, гърци
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg