EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България още утре може да стартира АЕЦ „Белене"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България още утре може да стартира АЕЦ „Белене"

mail10:15 | 18.05.2010прегледи 788 коментарикоментари 0


"В момента България има всички разрешителни и още утре може да стартира строежа на втора атомна електроцентрала, затова за нас е изключително важно да намерим европейски инвеститори. АЕЦ "Белене" може да се превърне в един от най-значимите и големи проекти, както на Балканите, така и в Европа". Това каза министър-председателят Бойко Борисов на среща днес с премиера на германската провинция Баден-Вюртемберг Щефан Мапус, съобщи правителствената пресслужба. 
Двамата обсъдиха развитието и задълбочаването на двустранните отношения и новата стратегия на ЕС за Дунавския регион. "Заедно можем да работим в областта на реформата на държавната администрация, в рамките на Смесената междуправителствена комисия и да продължим сътрудничеството на правителствено ниво", каза премиерът Борисов и допълни, че в момента България води много строга, дисциплинирана фискална политика и правителството е успяло да сведе до минимум нивото на корупцията в страната.
Бойко Борисов покани на официална визита в България колегата си Щефан Мапус и допълни, че през октомври на посещение в София ще бъде канцлерът на Федерална република Германия г-жа Ангела Меркел.
От своя страна министър-председателят на германската провинция благодари за визитата на българския премиер. "Данните, които имаме за развитието на икономиката ви, звучат многообещаващо и интересно. Нашият стремеж е да имаме добри партньорски отношения", заяви г-н Мапус.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161