EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България определи "заменките" за незаконни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България определи "заменките" за незаконни

mail15:03 | 22.03.2010прегледи 673 коментарикоментари 0


Министерство на земеделието и храните е готово с позицията за замените на горите и тя ще бъде изпратена на Главна дирекция „Конкуренция” в ЕК. Това заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, след като представи очертаването на земеделски земи в Интегрираната система за администриране и контрол в Общинската служба по земеделие в Панчарево, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и горите.
Позицията на България е, че замените са престъпление във връзка с националното законодателство, за което има повдигнати обвинения на длъжностни лица. „Ние ще отстояваме, че замените не са нерегламентирана държавна помощ, за да не бъде наложена санкция на страната ни”, подчерта министър Найденов. Един от основните аргументи е, че в повечето случаи, възползвалите се от замените, не са правили промени в предназначението на имотите. По този начин не са нарушени принципите на конкурентност и влияние върху пазара. От над 300 заменени имота през 2007 г. е направена промяна в предназначението само на 8 имота, а през 2008 г. - едва на 4 имота, посочи още министърът.
Той обяви няколкото възможни варианта след изпращането на позицията в Брюксел. Главна дирекция „Конкуренция” може  да прекрати преписката срещу България. Вторият вариант е, Главна дирекция „Конкуренция” да повдигне обвинения и да предаде случая на Европейската комисия. Ако ЕК се произнесе в ущърб на България, можем да обжалваме в Страсбург.
Министър Найденов обяви, че по данни на неправителствени организации щетите от замените възлизат на над 3 млрд. лева и са най- голямото престъпление в България.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg