EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България не се отказва от големите енергийни проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България не се отказва от големите енергийни проекти

mail12:55 | 10.12.2009прегледи 1218 коментарикоментари 0


Експерти от България и Русия обсъждат днес ключови въпроси от двустранното сътрудничество на 13-тото заседание на междуправителствената комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество, предаде ИТАР-ТАСС.
След първите заседания на работните групи представители на руската делегация потвърдиха, че засега българската страна не се отказва от нито един от големите енергийни проекти с руско участие.
"С цел по-ефективна защита на българските интереси се извършва процес на преструктуриране" по всеки от проектите, посочват източниците. Изпълнението на проектите ще бъде отложено за период от няколко месеца до 1,5 - 2 години.
"Тайм аут" е обявен за изработването на комплексна екологична експертиза по проекта за петролопровод Бургас-Александруполис и оценка на екологичното въздействие на съоръжението върху околната среда. Остават свободни позициите за финансов консултант и стратегически инвеститор за строителството на АЕЦ "Белене". По най-оптимистичните оценки изпълнението на проекта ще се забави с една година, което ще доведе до оскъпяването му, отбелязва ИТАР-ТАСС.
Предстоят и сложни преговори по новите технически параметри на газопровода "Южен поток", чийто капацитет вероятно ще бъде удвоен, отбелязва ИТАР-ТАСС. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150