EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

България не е достигнала икономическото дъно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България не е достигнала икономическото дъно

mail16:40 | 04.08.2009прегледи 359 коментарикоментари 0


1048714_cash_lИкономическият спад в България ще продължи и през второто и третото тримесечие на 2009 година, сочат резултатите на проведено от финансовия институт "УниКредит Груп" проучване за икономическото състояние на страните-членки на ЕС и на кандидатките, цитирано от Deutsche Welle.
Данните от проучването сочат, че рецесията се задълбочава. Налице е спад във фирмите, работещи с продукция за износ. Работното време в този сектор се съкращава на четири дни седмично, за да се избегне закриването на работни места.
Колапсът на външното търсене оказва отрицателно влияние и върху развитието на други свързани сектори като бизнес-услугите и транспортния сектор, пише в доклада на "УниКредит Груп".
След спирането на капиталовия поток, сферите с бум в инвестициите също регистрират загуби. Тенденцията към влошаване отбелязва и частното потребление.
Ако от една страна потребителите чувстват някои облекчения от спада на инфлацията, от друга страна увеличаването на разходите по обслужването на дългове и рязката промяна на пазара на труда предотвратяват всяко увеличение на потреблението, което би могло да помогне за намаляване на последиците от икономическия спад, коментират от онлайн изданието на Deutsche Welle.
Позицията на "УниКредит Груп" по отношение на стартирането на преговори с МВФ за спасителен пакет е положителна. Такава е и за преразглеждането на бюджета за 2009 година, информира Deutsche Welle.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4134