EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България начело по диференциация на заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България начело по диференциация на заплати

mail10:30 | 27.02.2012прегледи 689 коментарикоментари 0


Диференциацията на работните заплати се увеличи драстично от началото на световната финансова криза, като това най-ясно личи в България, Унгария и Великобритания, гласи доклад на Международното бюро по труда (МБТ).
Изследването на Бюрото освен това отбелязва, че тенденцията ще продължи да се засилва, тъй като все повече европейски страни се ангажират с икономии и трудови реформи. То използва официалните данни от общо 30 страни и 14 проучвания на национално ново. Според резултатите от него, временно заетите служители са били най-тежко засегнати от работните съкращения. А младите европейци се сблъскват с почти два пъти по-високи нива на безработица спрямо възрастните в повечето страни на континента.
Изследването също така сочи, че нискоквалифицираните срещат особени трудности при търсенето на работа, тъй като компаниите в промишления сектор освобождават част от персонала си. А и дискриминацията към жените през последните няколко години се е влошила осезаемо, допълниха от МБТ.
Най-драстична диференциация се наблюдава в България, Унгария и Острова, отбеляза Синхуа. В отговор експертът на Бюрото Даниел Воган-Уайтхед изтъкна, че "диференциацията не само е допринесла за икономическата криза, но и се е влошила в резултат от нея". "Това би трябвало да мотивира всички депутати, дори в период на фискална консолидация, да поставят борбата с диференциацията в центъра на политическия си дневен ред и да изготвят планове за справяне с нея", подчерта още Уайтхед. /БГНЕС


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg