EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България и САЩ подготвят търговска мисия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България и САЩ подготвят търговска мисия

mail15:02 | 15.09.2016прегледи 1065 коментарикоментари 0


"Необходимо е да работим за разширяване на търговските и икономическите отношения между САЩ и България, които следва да се развиват в съответствие с установения добър политически диалог". Това заяви секретарят по международна търговия в Департамента по търговия на САЩ Кенет Хаят на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски във Вашингтон, съобщи пресцентърът на икономическото министерство.

"Американските фирми все още не познават добре възможностите, които предоставя България и най-вече предимствата ни като врата за пазарите на ЕС, страните от Близкия Изток и Африка, както и Източна Европа", подчерта министър Лукарски.

"В областта на търговията виждаме възможности за по-мащабно присъствие на български традиционни продукти като кисело мляко, сирена, вино и други във водещите американски търговски вериги", каза министър Лукарски, който по време на посещението ще има среща и с ръководството на водещата американска търговска верига "Уолмарт".

Министър Лукарски отправи предложение за организиране през следващата година на инвестиционна и търговска мисия на американски компании, която да посети България. Във връзка с тази инициатива бе договорено Министерството на икономиката и Департаментът по търговия да идентифицират сектори и направления в областта на търговията и инвестициите от интерес за двете страни. Спрямо тях ще съгласуват конкретни мерки и дейности, които да се реализират през 2017 г., като мисии, участие в изложения, секторни представяния.

В рамките на срещата бе декларирана необходимостта от постигане на напредък в преговорите между ЕС и САЩ по Споразумението за търговско и инвестиционно партньорство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157