EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България и Румъния засилват сътрудничеството по ОП "Транспорт"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България и Румъния засилват сътрудничеството по ОП "Транспорт"

mail15:19 | 22.01.2010прегледи 650 коментарикоментари 0


Засилване на сътрудничеството по проекта за подобряване на корабоплаването в критичните участъци от река Дунав - Батин и Белене, обсъдиха в Букурещ заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и Константин Даскалу, държавен секретар в Министерството на транспорта и строителството на Румъния.
Двамата са се договорили да бъде създадена работна група от двете страни, която да работи за изпълнение на проекта в рамките на програмния период на ОП "Транспорт", съобщава БТА, позовавайки се на съобщение от министерството. 
Определен е и бенефициентът от румънска страна - AFDJ, която има сродни функции с българския - ИА "Проучване и поддържане на река Дунав", се допълва в съобщението.
На срещата са били обсъдени и други проекти, които ще подобрят корабоплаването по река Дунав. Ивайло Московски и Константин Даскалу са се споразумели двете страни да подготвят и съгласуват позициите си за включване на подобни проекти за
периода 2014-2020 година.
Проектът за подобряване на корабоплаването в българо-румънския участък на река Дунав при островите Батин и Белене е с планираната стойност 138 млн. евро. От тях 117,3 млн. евро са от Европейския фонд за регионално развитие, а 20,7 млн.
 евро - национално съфинансиране. Дейностите по проекта включват подобряване на безопасността на корабоплаването по река Дунав, който е част от коридор VII, както и подобряване на навигационните условия в двата критични участъка на реката.
Проектът е от общ интерес за двете държави, като от българска страна дейностите ще се финансират по ОП "Транспорт", а предпроектните дейности от румънска страна са по ИСПА.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048