EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

България е за санкции към Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България е за санкции към Русия

mail11:20 | 07.09.2016прегледи 955 коментарикоментари 0


България няма да подкрепи вдигането на европейските санкции, наложени на Русия, казва външният министър Даниел Митов в интервю за Ройтерс. Според него Русия не е зачела международните закони в украинската криза.
 Русия явно и безжалостно наруши международния ред и право. Това не може да остане без последици и единственият мирен инструмент са санкциите, каза Митов.
 Докато минските споразумения не са напълно приложени, не мисля, че има условие за облекчаване на санкциите. Точно обратното, заяви той.
 Митов каза, че би било добре за България, ако икономическите отношения с Русия се подобрят, но посочи, че има големи въпроси, поставени на масата за обсъждане.
 Доверието беше изгубено и ние се нуждаем да изградим отново това доверие без пропаганда или изкривяване на истината, каза той.

Припомняме, Франция, някои политици от Германия,  както и страните от Централна Европа настояват за премахване на санкциите към Русия, поради сериозните икономически щети, които те нанасят на европейските производители.


Тагове: санкции, Русия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099