EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

България + с автоматичен обмен за финансови сметки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България + с автоматичен обмен за финансови сметки

mail16:43 | 21.10.2015прегледи 1074 коментарикоментари 0


България се присъединява към многостранното споразумение за автоматичен обмен на информация за финансови сметки, съобщиха от правителствената информационна служба.Правителството одобри присъединяването на България към Многостранното споразумение между компетентните органи за автоматичен обмен на информация за финансови сметки (Multilateral Competent Authority Agreement on Automatic Exchange of Financial Account Information), подписано от 51 юрисдикции на 29 октомври 2014 г. по време на Глобалния форум за прозрачност и обмен на информация за данъчни цели към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в Германия.
Споразумението представлява многостранна рамка, въз основа на която всички подписали го юрисдикции ще могат двустранно да обменят информация. Подписването му ще позволи на страната ни да участва в глобалния автоматичен обмен на финансова информация и ще осигури възможност за получаване на данни за финансови сметки на български местни лица и на чуждестранни образувания, контролирани от български местни лица в държавите, присъединили се към Споразумението. Актът ще даде възможност за участие в общата борба срещу трансграничното укриване на данъци, отклонението от данъчно облагане и данъчните измами.
Задължителна предпоставка за присъединяването към Споразумението е включването на страната ни в Конвенцията за взаимно административно сътрудничество по данъчни въпроси, одобрена от Министерския съвет през юли 2015 г.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg