EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България пое Euro Controle Route

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България пое Euro Controle Route

mail15:30 | 20.06.2013прегледи 519 коментарикоментари 0


България пое председателството на организацията Euro Controle Route (ЕСR) от Ирландия за период от една година - 2013-2014 година. Това стана при поредното заседание на Управляващия комитет на организацията на 17-18 юни 2013 година в Дьблин, съобщи пресцентърът на министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Това бе второто заседание на Управляващия комитет под председателството на Ирландия. В тези заседания участват ръководителите на компетентните органи на страните членки на ECR.
През ноември 2013 година и юли 2014 година в България ще има заседания на Управляващия комитет на ECR. Всеки месец в Брюксел се провеждат срещи на Изпълнителния комитет на ECR. Те също ще се председателстват от българската страна. На тези заседания се обсъждат важни въпроси, свързани с подобряването на контролната дейност, обмяната на информация и добри практики с цел повишаване на безопасността и сигурността по европейските пътища, както и хармонизиране на законодателството на държавите членки в областта на автомобилния транспорт.
На форума в Ирландия бе организирана и конференция на тема "Ефикасен и ефективен пътен контрол във време на финансова криза", където бяха обсъдени предизвикателствата пред държавите
членки на ЕС в условия на финансова криза и обмен на добри практики при извършване на крайпътен контрол. Това е първата такава конференция в рамките на организацията. България пое ангажимент да проведе втора конференция, като определи и актуална тема за нея.
Euro Controle Route e създадена с Административно споразумение през 1999 година между четири държави (Белгия, Холандия, Люксембург и Франция). В момента в организацията членуват 13 държави (Белгия, Холандия, Люксембург, Франция, Германия, Ирландия, Англия, Полша, Австрия, Румъния, България, Унгария, Латвия) и 4 държави наблюдатели (Словения, Чехия, Литва, Малта). След присъединяването си към ЕС България стана активен член на ECR.
Euro Controle Route е организация, в която членуват контролните органи на участващите страни, които си сътрудничат за подобряване на безопасността по пътищата, спазването на правилата за движение, както и насърчаване на лоялната конкуренция в областта на автомобилните превози. Общата цел е чрез консултации, сътрудничество и съвместни инициативи да се хармонизират инспекционните практики в участващите страни.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg