EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България изнася горива в Египет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България изнася горива в Египет

mail10:15 | 26.09.2012прегледи 680 коментарикоментари 0


Недостигът на горива бе облекчен, след като Египет получи от България нова доставка от 32 тона на пристанището в Александрия, съобщиха източници от Министерството на доставките и вътрешната търговия, пише египетският вестник “Еджипт Индипендънт”. Източник от министерството уверява, че новата доставка ще помогне за решаването на кризата с горивата, наблюдавана в повечето провинции на страната. По думите му, суровината веднага ще бъде предложена на пазара.
Регулаторен орган към министерството извършва засилени проверки на бензиностанциите и складовете за газ бутан, по време на които са иззети половин милиона литра петролни продукти, които е трябвало да стигнат до черния пазар. Според източниците, иззети са били още и 1000 бутилки с пропан-бутан по време на проверките.
Египет изпитва сериозен недостиг на горива след народния бунт, довел до свалянето на бившия президент Хосни Мубарак през 2011 г. В резултат на конкуренцията между хората за ограничените доставки, често се стига до сбивания и понякога убийства./ Агенция „Фокус”
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg