EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България - четири точки на ярост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България - четири точки на ярост

mail09:25 | 26.12.2013прегледи 1679 коментарикоментари 0


За 47% от българите годината приключва с негативна равносметка, съпоставима по сила единствено с настроенията в края на силно кризисни и предхождащите бурни обществени промени години, обяви социологическата агенция "Алфа Рисърч". Четири са основните причини за ескалиращия ръст на отрицателните оценки в края на годината - икономическото състояние на бизнеса и домакинствата, критично ниското доверие в способността на правителството да се справи с предизвикателствата пред управлението, външните оценки за ситуацията в страната, липсата на обединяваща цел и идеи за развитието на България.

Станахме свидетели на остра размяна на реплики, взаимни нападки, поведение, игнориращо случващото се на улицата, гръмки думи без покритие. И в крайна сметка никаква промяна. Ето само част от примерите: zoom_sss

Закон и ред в България

Сутрешните тв блокове:Зрителите си отиват!

Скандал около 50-те най-влиятелни българи

Събитията у нас напомниха други години и предизвикаха размисли защо страната продължава да се вълнува така силно при всяка смяна на властта. Какво се случи от началото на 90-те години досега, какви грешки бяха допуснати, как се натрупаха и бяха ли преодолени?

13-те министър-председатели на прехода

И все пак надеждата винаги остава. Доминиращото обществено усещане, че настоящата ситуация е твърде неустойчива и опасна, за да се задържи дълго, отключва вълна от надежда за промяна към по-добра 2014-та. 38% са оптимистите и 29% - песимистите за следващата година. Надеждите са концентрирани около три символа - „морал”, „избори”, „успех”. От постигането им до голяма степен ще зависи, дали ще се оправдае събудилият се оптимизъм за промяна и най-вече, за повече морал в политиката, отбелязват социолозите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg