EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България - стратегическа дестинация за аутсорсинг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България - стратегическа дестинация за аутсорсинг

mail09:45 | 01.08.2013прегледи 590 коментарикоментари 0


България разполага с всички предпоставки за развитие на аутсорсинг услуги - стратегическо географско разположение, близост до големи европейски страни и минимална разлика в часовите зони, добре образовани и обучени професионалисти, владеещи различни чужди езици. Това бяха сред основните тези, с които Българска аутсорсинг асоциация (БАА) представи предимствата на страната ни като надеждна дестинация за аутсорсинг на бизнес процеси и ИТ услуги по време на световния World BPO/ITO Forum в Ню Йорк, САЩ.
„По време на форума ясно се откроиха новите тенденции и предизвикателства в аутсорсинга, свързани с така наречения SMAC stack – social, mobile, analytics, cloud, който ще има все по голямо отражение върху качеството и конкурентоспособността на доставяните услуги”, коментира председателят на БАА Стефан Бумов. „Смятам, че България има своето място на американския пазар и трябва да търсим възможности за позициониране на страната по отношение на многообразието от езици, които можем да покрием, както и в разрабоването на специализиран бизнес софтуер. Участието на държавата в този процес е абсолютно наложително”, добави той.
„Основната тема, която се открои на форума, беше трансформацията на аутсорсинг бизнеса от услуга, свързана предимно с оптимизация на разходите и предоставянето на персонал, към предоставянето на решения с по-голяма добавена бизнес стойност. Преминаването на компаниите от аутсорсинг доставчици към партнъори на клиентите, разбиращи все по-добре клиентските бизнес модели е едно от следствията на тази трансформация. Ролята на България тук ще расте, ако стартирайки през образованието и преминавайки през различни форми на
придобиване на допълнителни знания и квалификация успяваме да се наложим в условия, където количеството налични ресурси не е водещият мотиватор за взиманете на решения за аутсорсинг от страна на клиентите”, отбеляза генералният секретар на БАА Ивайло Славов.
Ежегодният World BPO/ITO Forum се проведе между 16 и 18 юли 2013 г. под наслов „Smart Sourcing - Стратегии за успех или как да намерим баланса между сътрудничеството с аутсорсинг партньор и внедряването на иновации“. Събитието събра най-високо ниво мениджъри от компании с над 1 милиард долара приходи, които вече използват аутсорсинг услуги или търсят възможности за намирането на нови по-атрактивни аутсорсинг дестинации. Във форума участваха представители на различни държавни и браншови аутсорсинг асоциации като Invest in Argentina, Brasil IT, Pro-export Columbia и Invest in Denmark.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg