EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България - регионален център за авиатори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България - регионален център за авиатори

mail09:00 | 13.08.2010прегледи 1253 коментарикоментари 0


България става регионален център за обучение на авиационен персонал в Югоизточна Европа. Управителят на Института по въздушен транспорт Светослав Станулов и изпълнителният директор на Обединените авиационни власти-тренинг организация /JAA TO/ Йост Йонкер подписаха за целта днес меморандум за сътрудничество, съобщава БТА. С подписването на документа Институтът по въздушен транспорт със своята търговска марка София Флайт Тренинг и JAA TO създават съвместен филиал в София.
Това че бяхме избрани за партньори и се превръщаме във филиал на JAA TO е изключителна отговорност за нас, но и изключителна оценка въобще за българската авиация, коментира пред журналисти след подписването Станулов.
По думите му това е признание за всичко, което авиацията ни е постигнала, нейното име и международния й престиж.    Станулов каза още, че добрите контакти на София Флайт Тренинг със страните от региона ще позволят да се разшири обхвата и повишените изисквания, нормативи и стандарти на JAA TO да достигнат до по-широк кръг страни, в това число и нечленуващи в организацията. В меморандума двете страни отчитат, че безопасността и ефективността на международното въздухоплаване  зависят преди всичко от високия стандарт на обучение на персонала и че помощта и сътрудничеството в специализираното авиационно обучение са от изключително значение за високото ниво на професионална подготовка.
Обучението ще бъде на групи и ще продължава от 2 до 3 години. Филиалът ще работи по стандартите на JAA TO и ще даде шанс на българи да се включат като преподаватели. Целта е авиационният персонал на страните от региона да достигнат
високото ниво на безопасност, заложени от Европейската комисия и влизащи за пряко приложение в националните законодателства. Това засилва ролята на JAA TO като глобална организация, която предлага обучение с най-високо качество по европейски и ИКАО /на  Международната асоциация за въздушен транспорт/ норми, правила, стандарти и препоръчителни практики за авиационна безопасност и закони както за властите, така и за персонала, работещ в бранша, коментира Йост Йонкер.       


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1111