EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България - най-търсената дестинация за 2016

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България - най-търсената дестинация за 2016

mail06:55 | 21.03.2016прегледи 2778 коментарикоментари 0


България - голямото откритие на Световното туристическо изложение, което в четвъртък отвори врати в Париж, съобщава BfmTV. В продължение на четири дни 130 хиляди души ще посетят изложението и може да изберат къде ще почиват през ваканцията.Сред страните, към които има най-засилен интерес, е България, която се оказа голямото откритие на салона. Благодарение на разнообразната природа, съчетаваща море и планини, както и привлекателните цени – между 750 и 1000 евро за седмица, страната отчете 100% ръст на резервациите за юли и август.
Повече от 500 туристически дестинации са представени на световното туристическо изложение в Париж, коментира и в. Le Télégramme. Големият отсъстващ е Мароко, което е без свой щанд тази година Официалното обяснение са финансови причини. Неофициално, за бранша е ясно, че имиджът на страната, подобно на други арабски държави, пострада, пет години след Арабската пролет и вълната атентати, засегнали главно Тунис и Турция през 2015 г. Резервациите за лято 2016 за тези две дестинации се сринаха, респективно с 80% и 76%.

Макар туристическата карта да се сви, това не означава, че французите няма да пътуват. Тъкмо обратното – намеренията за осъществяване на ваканционно пътуване са се увеличили с 2 до 4% в сравнение с предходната година. По отношение на разходите, се очаква туристите да заделят по-големи бюджети, главно поради липсата на пазара на алтернативи на евтините и слънчеви почивки, каквито предлага Тунис.

Изненадата тази година е България, която е най-търсената дестинация за лято 2016. За сметка на това парализираната от мигранти Гърция е наказана и няма да привлече много туристи. Търсени страни за летен туризъм тази година са също Испания, Португалия и Италия.

В графиката са посочени десетте най-популярни туристически дестинации това лято. В сините кръгове е посочен броят на пакетните почивки (в хиляди), а зелените и оранжевите стрелки показват тенденцията на приток/отлив на туристи.

zoom_sss 

Сред по-далечните дестинации най-голям е интересът към Азия и по-конкретно към Тайланд с +53% и Япония с +41%. Запазва се тенденцията да има предлагане и търсене на круизи с повече спирки в големи европейски градове с цел културен туризъм.

Общо 130 хиляди посетители се очакват да посетят туристическото изложение във френската столица, което продължава до неделя.

© Le Télégramme

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg