EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България - място за инвазия на европейския пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България - място за инвазия на европейския пазар

mail09:20 | 22.12.2010прегледи 561 коментарикоментари 0


България е добра платформа за компании, които искат да стъпят на пазара на Европейския съюз, заяви пред бизнесмени от България и Ливан министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, съобщи пресслужбата на МИЕТ.
Министър Трайков откри българо-ливански бизнесфорум, който е част от програмата на посещението в Ливан на българска правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов. Пред участниците във форума Трайчо Трайков очерта предимствата на нашата страна като инвестиционна дестинация, основните мерки на правителството за насърчаване на инвестициите, опростяване на административните режими и облекчаване на бизнес средата, както и възможностите, които предлагат европейските структурни фондове в помощ на бизнеса. "Можете да се възползвате от тях", прикани той представителите на ливанския бизнес.
Заместник-председателят на ливанската търговско - промишлена палата Габи Тамер от своя страна акцентира върху туристическия потенциал на нашата страна. "Българският туристически сектор е добре развит и привлекателен за ливанските туристи", подчерта Тамер. През 2009 г. България е била посетена от 4794 ливански туристи, а българските граждани, посетили Ливан през същия период, са 867. Подходящите условия за отдих правят България една от предпочитаните дестинации за ливанските граждани. Основният туристически поток е съсредоточен през лятото по направлението Бейрут - Варна.
По време на официалната визита в Ливан българската правителствена делегация се срещна с президента на Ливанската република Мишел Слейман, с председателя на Народното събрание Набих Бери и с премиера на страната Саад Харири. В рамките на посещението в Бейрут министър Трайков ще се срещне и с министъра на икономиката и търговията Мохамед Сафади, с министъра на туризма Фади Абуд и с министъра на енергетиката и водните ресурси Джебран Басил. Очаква се разговорите да бъдат
съсредоточени върху актуалното състояние на икономическите отношения между двете страни и възможностите за тяхното разширяване и задълбочаване в различните сектори. По време на посещението на българската правителствена делегация в Бейрут двете страни подписаха  договор за сътрудничество в областта на туризма и допълнително споразумение към договора за взаимно насърчаване и защита на инвестициите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046