EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България - дестинация за здравен туризъм в Берлин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България - дестинация за здравен туризъм в Берлин

mail17:02 | 05.03.2024прегледи 382 коментарикоментари 0


Българският съюз по балнеология и СПА туризъм ще представи в Берлин на 5 март официално страната като дестинация за целогодишен здравен туризъм и възможностите за провеждане на профилактика и рехабилитация, средствата за които да бъдат възстановявани от германските здравни каси, съобщиха от Съюза. Събитието е под патронажа на Министерство на туризма на България и ще се състои по време на най-голямото международно туристическо изложение в света – ITB Berlin.

Официални гости на форума ще бъдат министърът на туризма Зарица Динкова, посланикът на България в Германия Григор Порожанов и главният секретар на Европейската СПА Асоциация Чила Мезоси. Модератор ще бъде официалният представител на Български съюз по балнеология и СПА туризъм в Германия Кармен Щрук.

Пазар Германия е ключов за българския здравен туризъм, защото повече от 20 милиона души годишно използват възможностите за извънболнична профилактика в страната и чужбина, осигурена им от здравноосигурителните им застраховки, посочват от Съюза. През 2019-а година Германската асоциация на здравноосигурителните каси включи България в списъка с държави, в които признава и възстановява разходите за профилактика и рехабилитация. 

Събитието на 5-и март в Берлин е част от програмата и последователната политика на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм за позициониране и ребрандиране на страната ни на пазар Германия като дестинация за целогодишен качествен здравен туризъм, посочват от Съюза. За участие в него в Берлин пристигат председателят на Съюза, главният секретар, членове на Управителния съвет, кметове на общини и инвеститорите на най-големите български Медикъл/СПА и СПА обекти, предоставящи висококачествена целогодишна здравна туристическа услуга.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg