EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България - в топ 10 на дестинациите за 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България - в топ 10 на дестинациите за 2011

mail12:00 | 29.12.2010прегледи 883 коментарикоментари 0


Ню Йорк става център на туристическия поток през настъпващата 2011 г., съобщава в. Ведомости, цитирайки данни от експортно проучване, представено от CNN.
Повод за тази прогноза е предстоящата 10 - годишнината от терористичните атентати срещу Световния търговски център. В центъра на трагедията, където сега се намира "Граунд Зиро" в Долен Манхатън, предстои да бъде открит мемориал в памет на хилядите жертви на атентатите.
Втората по популярност дестинация е Нова Зеландия. Сравнително неголямата държава привлича с девствена природа и уникално климатично разнообразие. За една седмица туристите имат възможност да преминат от субтропиците до алпийски височини. В последно време наред с природните забележителности с голям интерес се слави и местният шампионат по ръгби.
В челната тройка на най- привлекателните страни за пътешествие попада и Перу. Експерти предполагат, че Амазонка, впечатляваща с богата флора и фауна, ще се окаже в центъра на интереса на пътуващите. В рамките на огромната площ живеят милиони различни видове растения, животни, птици и насекоми, много от които дори не са описани и идентифицирани. Басейнът на реката без преувеличение може да се нарече световен генетичен фонд.
Без съмнение голям поток туристи ще бъде насочен към архитектурното бижу на Испания - Барселона.
Сред най- привлекателните за туристите страни запазват своите позиции Норвегия и Япония, както и южноамериканската Гватемала.

Ако тези дестинации изглеждат скъпи, то експертите предлагат и икономични такива - като България и Албания, които също ще бъдат сред водещите страни според броя на чуждестранните туристи през 2011 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg