EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българите не познават "връщане на данъци"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българите не познават "връщане на данъци"

mail17:10 | 14.02.2022прегледи 631 коментарикоментари 0


Близо 40 на сто от българите, работещи в чужбина, не са потърсили пари, които им се полагат по закон, са изчислили в компанията за връщане на данъци "Ар Ти Такс" (RT Tax).
Темата за данъците остава трудна и неразбираема и много от българите, работещи в чужбина, не са потърсили парите си, най-вече защото не са запознати с тази възможност.

Може да се кандидатства за детски надбавки, връщане на надвнесени данъци, изплащане на неизползван годишен отпуск, здравно осигуряване - единственото условие е човекът да е работил и да е плащал данъците си. На практика всеки човек, който работи или е работил в чужбина през последните 4-5 години, има право да възстанови надвнесения данък върху дохода си. Възстановяването на данъка върху доходите се полага на тези хора по закон и по никакъв начин не ги лишава от пенсия, обезщетения и други социални облаги. От "Ар Ти Такс" посочват, че средната сума, която се възстановява, е около 800 евро.

Мигрантите могат да кандидатстват за възстановяване на данъци 4-5 години назад. Това означава, че сега е времето, в което може да се кандидатства за обезщетения за работа в чужбина през 2017 година. Всеки може да подаде документите към данъчните институции в съответната страна лично или чрез посредническа фирма.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg