EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българите купуват все повече мотори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българите купуват все повече мотори

mail10:35 | 29.03.2016прегледи 962 коментарикоментари 0


В България продажбите на нови мотоциклети бележат ръст през последните няколко години. За 2014 на българския пазар са продадени над 430 мотоциклета, което е с 2,5% повече от предходната година“, каза заместник-министърът на икономиката Любен Петров.

„Тази тенденция е в потвърждение на засилващите се позиции на страната ни не само като предпочитана дестинация за инвестиции в автомобилната индустрия, но и като потребител“, той. По негови думи най-търсени продължават да бъдат скутерите с 50-кубиков двигател. Сред големите мотори най-предпочитани за 2014 г. са тези с обем на двигателя между 500 и 1000 кубика. Категорията над 1000 куб. см. също бележи плавен ръст на продажбите.

По време на изложението зам.-министърът подчерта, че производството на части и компоненти за автомобилната индустрия у нас в последните години нараства. Секторът е сред тези с най-голям потенциал за развитие, а в него работят повече от 100 международни и местни компании.

През изминалата година са открити няколко инвестиционни проекта, свързани с автомобилната индустрия, и по-специално в Индустриалната зона в Божурище, където Берр-Хела Термоконтрол започна успешно производството на климатични системи за водещите световни автомобилни марки.

„България предлага благоприятна среда за привличане на инвестиции в сектора. Страната ни поддържа макроикономическа и финансова стабилност. Географската й близост до основните пазари на Западна Европа също я правят предпочитана инвестиционна дестинация“, каза още зам.-министър Петров. Той допълни, че към момента има заявен интерес към индустриалните зони във Видин и Божурище и от други инвеститори, свързани с автомобилната промишленост.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg